Bel ons: 070 3647352

 

Messen slijpen

Hoe hard een mes ook is, het wordt toch een keer bot. En Garde werkt samen met een professionele slijper: De Hollandse Slijpservice.

Men slijpt op twee manieren: conventioneel en professioneel conditioneren. Bij conventioneel slijpen wordt er op de ouderwetse manier geslepen. Het nadeel hiervan is dat er wrijvingswarmte vrijkomt waardoor de geharde messen zachter worden en dus na elke slijpbeurt sneller bot worden. Bij het professioneel conditioneren gebeurt het slijpen op een manier waarbij wordt voorkomen dat het mes te warm wordt.

Prijsindicatie Het slijpen van een koksmes met een lemmet van 20 cm kost € 9,00 (conventioneel geslepen) of € 11,40 (conditioneren professioneel)

Voor onze zakelijke klanten bestaat de mogelijkheid de messen op locatie te laten slijpen. U heeft dan de messen vrijwel direct terug. Geen tijdverlies dus. U kunt ons mailen (vrolijk@en-garde.nl) of bellen (070-3647352) om een afspraak te maken. De mobiele slijpservice is (nog) niet in alle provincies beschikbaar. In Zuid-Holland wordt de mobiele slijpservice omstreeks maart 2015 beschikbaar.

Doelgroepen:

  • Horeca
  • Bakkerij
  • Groentesnijderij
  • Vleesverwerkend bedrijf
  • Vis verwerkend bedrijf
  • Kas en tuinbouw
  • Tuincentra
  • Naaiatelier
  • Industrie
  • School
  • Instelling

 

MESSENOPHAALSCHEMA 2017.

Laatste inleverdag------------------Ophalen door slijper

  • Maandag 23 januari---------- Dinsdag 24 januari
  • Maandag 27 februari--------- Dinsdag 28 februari
  • Maandag 27 maart------------ Dinsdag 28 maart
  • Maandag 24 april------------ Dinsdag 25 april
  • Maandag 29 mei-------------- Dinsdag 30 mei
  • Maandag 26 juni------------- Dinsdag 27 juni
  • Maandag 24 juli------------- Dinsdag 25 juli
  • Maandag 25 september-------- Dinsdag 26 september
  • Maandag 23 oktober---------- Dinsdag 24 oktober
  • Maandag 27 november--------- Dinsdag 28 november
  • Maandag 11 december--------- Dinsdag 12 december